Vår vän och medlem Jan-Erik (Mac för vännerna) har lämnat oss.
 
Jag lärde känna honom för mer än 60 år sedan när jag började träna friidrott i IF Kronan. Han var en av dem som tog hand om oss noviser och såg till att alla trivdes. Det var 5 år mellan oss men han blev från början en god vän. På den tiden var kamratskapet viktigare än resultaten så alla var välkomna att tävla och bidra i seriematcher. Mac kunde ställa upp i kula eller löpgrenar men hans viktigaste roll var som chaufför och ledare.
 
Vi har sedan följt varandra genom åren. Eva och jag var vittnen när han gifte sig med sin Gunnel. Då hade vi först varit i Paris tillsammans på ”bröllopsresa”. Han var fadder till vår Johan och när Johan gifte sig började han sitt tal: Det är jag som är gudfadern! Under åren som Gunnel blev allt sjukare lämnade han aldrig hennes sida. Under senare år fick han tillfälle att göra flera drömresor bl.a  till Japan, Argentina och USA. Flytten från huset i Esperanza till lägenheten på Strandvägen, förra året, gjorde att han fick möjlighet att följa allt som hände på Öresund från första parkett. Tyvärr blev det en alldeles för kort tid!
 
Han började sin yrkesbana direkt efter realskolan som ”allt i allo” på Harry Perssons Skeppsmäkleri och fastnade för arbetet att alltid vara redo att ta hand om fartyg som anlöpte Landskrona och deras besättningar. Så småningom fick han möjlighet att driva ett eget serviceföretag, Landskrona Shipagents. Utöver servicen till fartyg som kom till Landskrona jobbade han för ett par rederier med byte av besättningar över hela världen. Något som krävde att han blev pionjär på all ny kommunikationsteknik. Han var den man kunde vända sig till om tekniken krånglade! Hamnen i Landskrona blev hans stora intresse och han fotograferade ständigt det som hände där bl.a från vattentornet dit han en tid hade egen ”nyckel”.
 
Jan-Erik blev medlem i klubben 1989 med klassifikationen ”Ship Brokerage”. Från början var han starkt engagerad i klubbens arbete och var programmakare ett par gånger innan han kom in i styrelsen och blev president 1998–99. Han missade sällan ett möte och var under många år vår fotograf som dokumenterade möten och utflykter. Jan-Erik var en sann rotarian och belönades med en PHF 2005. Han lämnar ett stort tomrum efter sig i klubben och hos alla oss vänner.
 
Jan Nimmermark
Skattmästare /Executive Secretary
Landskrona-Glumslöv Rotaryklubb