Till dagens veckomöte, den 10 november, hade vi nog alla sett fram emot den traditionsenliga gåsamiddagen. Tyvärr kunde inte denna genomföras, men det fina med Landskrona-Glumslöv Rotaryklubb är att klubben inte ställer in – klubben ställer om.
 
Istället passade Magnus Anderson, president, och Stefan Bertryd, past president, på att besöka Jan-Erik Mattsson – som äntligen kunde uppvaktas av klubben med ett Rotogram och blommor. Jubilaren Jan-Erik skulle ha uppvaktats tidigare i år men nu fanns äntligen ett tillfälle. Varmt grattis Jan-Erik som fyllt 80 år i år!
Klubbkvällen möjliggjorde samtal och det traditionsenliga laget runt med fina presentationer, lägesuppdateringar och berättelser i då- och nutid.
 
Presidenten uppmuntrade medlemmarna att visa sitt medlemskap genom att köpa Rotary- dekaler á 50 kr. De som synliggör dessa på sitt fordon till och med presidentskiftet är med i ett lotteri. Presidenten återkopplade även med information från distriktet:
 
120 000 kr till End Polio Now – Bland annat lyckades vi gemensamt samla in 120 000 kr i samband med alla aktiviteter under Världspoliodagen till End Polio Now. Läs mer: https://rotary2390.se/Stories/120-000-kr-till-polioutrotningen
 
58-öresutmaningen – Stefan Knutsson, distriktsguvernör, vill gärna att distriktets klubbar antar 58-öresutmaningen till förmån för TRF (The Rotary Foundation).
 
Ungdomslotteri – Nu satsar distriktet på att bygga ut ungdomsverksamheten. För att skapa bra förutsättningar så aktiveras distriktslotteriet igen med ett nytt namn
”Ungdomslotteriet”. Allt överskott går till att stödja ungdomsverksam-heten. Sista dag för lottköp är 30 november. De lyckliga vinnarna presenteras senast 10 december. Läs mer: https://rotary2390.se/stories/ungdomarna-ar-var-framtid-kop-lotter-i-ungdomslotteriet
 
Klubbens återkommande gäster fick möjlighet att presentera sig lite närmare.
Fredrik Johansson, Rydebäck, arbetar idag på Tetra Pak och ingår i ”moln-lösnings-teamet” Cloud Analytics Platform som bland annat hanterar den data som skickas från produktions- anläggningar världen över. På fritiden är det simning och dykning med apparat som gäller.
 
Cecilia Nelander Olsson, Häljarp, arbetar idag på Trafikverksskolan i Ängelholm. Cecilia har en vurm för förändringsledning, kommunikation och ledarskap. Trafikverksskolan levererar utbildningar av alla de slag för transportsektorn. Cecilia fick tips om Rotary via en kollega.
 
Jan Nimmermark tipsade slutligen om den skånska Gårillen, skapad av den Skånska Akademien. Sigyn Nilsson Broberg och Barbro Boström fyllde på om trippelvarelsen sammansatt av en s, en gRIs och en siLL. https://skanskaakademien.se/index.php/15-specialartiklar/19-garillen.html
 
Tack alla för en fin kväll och på återseende den 17 november.